fri frakt på paket från 499:-

Black Friday – Är du redo?

Som medlem i Dimodas nyhetsbrev får du info direkt när vi släpper våra Black Friday-priser och andra fördelar som vi lovar att du kommer gilla. Förbered dig för Black Friday redan idag genom att anmäla dig till våra e-mail utskick. Du får tillgång till speciella kampanjer och erbjudanden.

Black Friday på dimoda.se

Vi kommer tjuvstarta Black Friday för medlemmar redan efter butikernas stängning på onsdag 24 november kl. 20.00.
Då laddar vi webbshopen med riktigt bra erbjudanden och på torsdag 25 november kl. 10.00 även i alla våra butiker.

Vi kommer att sänka priserna på hela vårt sortiment, gäller ej redan prissänkta varor. Du kommer att hitta Black Friday erbjudanden oavsett om du är ute efter en sittpuff i sammet, rottingfåtölj till uterummet, sammetsfåtölj till läshörnan, adventsstjärna till julpyntningen, sammetsgardin till sovrummet, prydnadskuddar till soffan. Vi vågar lova att det kommer bli en riktig prisfest med chans till riktigt bra kap.

Har du inte handlat dina julklappar ännu, har vi de perfekta julklappstipsen till dig. Vi har julklappar till henne, julklappar till honom och julklappar till barnen. Köp en vacker necessär till flickvännen till vårt Black Friday erbjudande, eller varför inte en gosig pläd, sammetskuddarna som hon suktar efter, eller de där snygga handdukarna till badrummet. Vi kan även tipsa om vår glasserie Classic, där du kan köpa både vackra vinglas, champagneglas och cocktailglas. Ett superhett tips är våra sammetspuffar, varje kvinnas största önskan, passa på att klicka hem under våra Black Friday erbjudanden.

Black Friday i våra butiker

Naturligtvis kommer även våra butiker vara sprängfyllda med bra erbjudanden under Black Weekend. Du är varmt välkommen att göra dina fynd när butikerna öppnar på respektive ort.

Vad är Black Friday?

Black Friday kommer ursprungligen från USA, där fredagen efter Thanksgiving i årtionden har varit startskottet för julhandeln. Black Friday är USA:s störta shopping- och readag. Tillsammans med Cyber Monday tre dagar senare, är det starten på julhandeln och många amerikaner börjar julpynta och shoppa. Butikerna har lockat med kraftigt prissänkta varor och erbjudanden och köerna har varit långa utanför varuhusen. Ett antal amerikanska webbutiker erbjuder billigare varor denna dag och riktar sig då även till kunder utanför USA. Alla butiker öppnar väldigt tidigt, vissa redan vid midnatt, andra oftast klockan 5 eller 7 på morgonen, och stänger väldigt sent, oftast vid 23-tiden.

Trots att Black Friday inte är någon officiellt ledig dag i USA, är alla skolor och många arbetsplatser stängda, för att möjliggöra en fyra dagars lång ledighet med Black Friday som så kallad klämdag.

Traditionen har tidigare inte haft något fäste i Sverige, men 2013 uppmärksammade flera svenska butikskedjor och e-handelsföretag dagen med specialerbjudanden. Den uppmärksamhet som Black Friday fick i Sverige under 2013 resulterade i att försäljningen för näthandeln ökade med 100 procent jämfört med en vanlig fredag. I Sverige har Black Friday utökats till Black Weekend, eller även Black Week.

När är Black Friday?

Black Friday infaller alltid fredagen efter Thanksgiving, vilket i sin tur alltid är fjärde torsdagen i november. Datumet varierar därför från år till år, men infaller alltid någon gång mellan den 23 och 29 november.

För att du redan nu ska kunna boka in och planera semestern och ladda för en shoppingdag, har vi listat vilket datum som Black Friday infaller de kommande åren här nedan:

2021 är Black Friday den 26 november

2022 är Black Friday den 25 november

2023 är Black Friday den 24 november


Idétorka?

Vill du ge bort något fint, men vet inte riktigt vad personen vill ha? Ge bort ett presentkort och låt hen själv välja något fint från vårt breda sortiment.

Köp presentkort